Samen met je kind op stap naar meer rust en ruimte in een:

traject op maat

Een “Traject op maat” volgt de behoeftes van jouw kind na een geboorte in kaart gesprek. We hebben eerst samen gekeken naar de start van jouw kind. Ik heb een vertaling gemaakt van gedrag wat je ziet. En nu willen jullie een stap verder zetten en coaching op maat…

Wat gaan we doen?

  Ik kijk naast je mee…

Omdat ik uit ervaring weet hoe moeilijk en frustrerend het af en toe kan zijn, als je voelt als ouders dat je kind je iets duidelijk wil maken, maar dat hij of zij het je niet kan vertellen, ben ik kinderen van jonge leeftijd gaan coachen. Als ouder sta je er soms te dichtbij en heb je iemand nodig die naast je mee kijkt naar je kind, naar hoe je met het ouderschap worstelt, naar de bijzondere eigenschappen die jij ziet in je kind. Ik ben iemand die zonder oordeel en met een open blik jullie situatie als gezin bekijkt.


Omdat elk kind, elk gezin en elke situatie anders is, is ook de inhoud van elk traject wat ik bied anders. Specifiek gericht op jullie vraag, jullie kind, jullie gezin en jullie unieke situatie.

Écht kijken…
Door écht te kijken naar een kind, hem of haar de ruimte te geven om te ontdekken en te spelen, zie ik wat hij of zij nodig heeft. En zo kan ik goed aansluiten bij het kind, op zijn niveau en talenten.

Natuurlijk leren kinderen van elkaar, maar ook zeker van ons als volwassenen. Wij hebben een voorbeeldfunctie als ouders. Als wij steeds maar druk zijn met plannen, doelen stellen en evalueren, hoe kunnen wij dan van kinderen verwachten dat ze vrijheid voelen, spelen en de lat niet te hoog leggen voor zichzelf?

Hoe ga ik te werk?
Je komt als ouder bij mij met een vraag, vaak gericht op je kind of je gezin. Meestal beginnen we met een telefonische kennismaking en later een live gesprek, waarin jullie vraag nog duidelijker wordt. Als we samen besluiten dat een traject de volgende stap is, schrijf ik voor jullie een voorstel. Afgestemd op jullie specifieke situatie.
Ik ben in gesprek met jullie als ouder en daarnaast ga ik met jullie kind lekker naar buiten om in beweging te zijn.  Een traject start altijd met het in kaart brengen van de zwangerschap en geboorte van jullie kind. (lees hier meer over geboorte in kaart).

De start

Een traject op maat duurt minimaal   8-10 weken, waarin we beginnen met het uitgebreid in kaart brengen van de patronen en bijpassende behoeftes van je kind.

Het vervolg

We gaan aan de slag met het traject. We plannen coach-afspraken in en je krijgt aanvullende tips via de app of mail.

Persoonlijk kompas

Aan het eind van het traject heeft je kind duidelijk zichtbaar stappen gezet in zijn ontwikkeling. En hebben jullie meer rust en ruimte binnen jullie gezin.

Wandelen

Tijdens de coachafspraken zullen we letterlijk stappen zetten. Terwijl we wandelen, praten we over wat je kind bezig houdt.

Contact

Tussentijds contact is altijd mogelijk, telefonisch, via de mail of WhatsApp.

Kosten

Kosten voor een traject op maat zijn per traject verschillend. Je ontvangt de kosten bij het voorstel wat ik stuur voordat we beginnen aan het traject. Dus geen onverwachte extra kosten.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Wij hebben de ondersteuning die wij van Ingrid hebben gekregen als zeer positief ervaren. Door haar begeleiding heeft onze zoon meer zelfvertrouwen gekregen en hebben wij het idee dat hij de wereld een beetje beter aan kan. Doordat Ingrid snel een goed beeld had van hoe onze zoon is en wat hem triggert, kon ze een goede aansluiting vinden bij zijn gedachtegang en beleef wereld. Mede deze manier van levellen met onze zoon heeft er voor gezorgd dat hij zich snel heeft opengesteld. Ook wij vonden het prettig om met Ingrid te spreken en hebben altijd fijn contact gehad met haar.

Ouders van een jongen van 4 jaar

We willen je echt ontzettend bedanken! Je fijne adviezen en tips als we ergens tegenaan liepen. We hebben je leren kennen als iemand die heel goed aanvoelt wanneer je als ouders advies nodig hebt en er ook aan toe bent. Dat hebben wij als zeer prettig ervaren en vinden we echt een kwaliteit! Ook liet je in onze gesprekken je deskundigheid zien en vonden deze gesprekken dus erg waardevol. Dat er maar veel kinderen (en ouders) door jouw coachkwaliteiten mogen groeien en bloeien. Bedankt!

Ouders van een meisje van 4 jaar

Je bent fijn en lief in het contact, je “zag” onze dochter snel. 

Ouders van een meisje van 3 jaar

Soms weet je het even niet meer hoe om te gaan met je 3 jarige, super lieve, slimme, pittige, eigen wil achtige dochter.
Soms denk je dat je de enige bent die zo denkt, of dat je de enige moeder bent met zo’n 3 jarige dochter, ook al weet je diep van binnen dat dat echt niet zo is.
Soms heb je gewoon even een luisterend oor nodig.
Gelukkig is daar Ingrid, die ik via via kende. Wat fijn, iemand die zonder te oordelen en te veroordelen luistert waar we tegenaan lopen. Die snapt wat je bedoeld. Die begrijpt dat het moeilijk is om de stap te zetten naar Koru Kindercoaching.
Na het gesprek bij ons thuis, hebben we de nodige tips en adviezen van Ingrid gehad, waar we mee aan de slag kunnen gaan. En we hebben er alle vertrouwen in dat het gaat lukken.