Ik vertel je graag wat meer over mijn…

Eigen-wijsheid

Mijn “Eigen-Wijsheid” helpt mij om me steeds te blijven ontwikkelen, om te staan voor waar ik in geloof. Ik ben ervan overtuigd dat je altijd een keuze hebt. Een keuze in (werk)geluk, in je leven en in alles wat je doet… Ik kijk graag met je mee zodat ook jij stappen kan zetten in je ontwikkeling.

Mijn verhaal

Ik ben Ingrid Heijnen – Hermens, een moeder van 2 lieve kinderen, een zoon en een dochter. Sinds 2009 getrouwd met mijn man. We wonen in een klein dorp, Zeeland (NBr.),  waar we het ontzettend naar onze zin hebben. Ik heb ruim 15 jaar ervaring in de kinderopvang, vooral met kinderen in de leeftijd van 0 – 4 jaar. Ik voel snel aan welke richting we binnen een traject op mogen gaan, wat de ander nodig heeft om stappen te kunnen zetten.

Om zelf tot rust te komen, ben ik graag in het bos. Even weg van alle drukte van de dag. Het liefst ben ik daar in de herfst, een dik bladerendek op de grond, met je voeten door de bladeren ritselen, gooien met takken, kijken naar paddenstoelen, op een boomstronk zitten en luisteren naar de vogels. Gelukkig vinden wij als gezin dus ook samen de rust in de natuur. Daarnaast ben ik creatief, hou ik van zingen, dansen en gitaar spelen.

Waar komt de naam van mijn praktijk vandaan?
Koru (spreek uit als: “Koh-roe”) komt uit de Maori-taal (Nieuw-Zeeland). Daarmee bedoelen ze een uitrollende varen. Vandaar dat mijn logo een Koru laat zien. Sinds mijn man en ik in 2009 op huwelijksreis waren in Nieuw-Zeeland, heeft deze vorm en de betekenis ervan, me niet echt los gelaten. Het is dan ook een prachtige betekenis: Nieuw leven, rust, kracht en groei! Ook wordt er vertelt dat de Koru de verbinding tussen ouder en kind verbeeldt.
Mooi, als je het mij vraagt!

Kijken

Écht kijken
Door écht te kijken naar een kind, hem of haar de ruimte te geven om te ontdekken en te spelen, zie ik wat hij of zij nodig heeft. En zo kan ik goed aansluiten bij het kind, op zijn niveau en talenten.
 
Natuurlijk leren kinderen van elkaar, maar ook zeker van ons als volwassenen. Wij hebben een voorbeeldfunctie als ouders. Als wij steeds maar druk zijn met plannen, doelen stellen en evalueren, hoe kunnen wij dan van kinderen verwachten dat ze vrijheid voelen, spelen en de lat niet te hoog leggen voor zichzelf?

Ik kijk naast je mee
Omdat ik uit ervaring weet hoe moeilijk en frustrerend het af en toe kan zijn, als je voelt als ouders dat je kind je iets duidelijk wil maken, maar dat hij of zij het je niet kan vertellen, ben ik kinderen vanaf jonge leeftijd gaan coachen. Als ouder sta je er soms te dichtbij en heb je iemand nodig die naast je mee kijkt naar je kind, naar hoe je met het ouderschap worstelt, naar de bijzondere eigenschappen die jij ziet in je kind. Ik ben iemand die zonder oordeel en met een open blik jullie situatie als gezin bekijkt.

Omdat elk kind, elk gezin en elke situatie anders is, is ook elk traject wat ik bied anders. Specifiek gericht op jullie vraag, jullie kind, jullie gezin en jullie unieke situatie.

Wat ik kinderen, ouders en professionals mee wil geven is:

Je mag zijn wie je bent;

Je hebt altijd een keuze;

Neem je ruimte en sta voor waar je in gelooft!

- Ingrid Heijnen